Vi har besøkt Wien, over 10 ganger, hver gang du besøker utforske en annen dimensjon — fra markeder og vin, kunst og arkitektur for å komme under huden på byens polert utvendig. Etter å ha besvart scads av spørsmål om hva du skal gjøre i Wien, vi tenkte det var på tide å dele vår favoritt aktiviteter og vårt perspektiv i denne Wien Eksperimentelle Travel Guide.

Vår første smak av Wien, som kom i slutten av desember 1998. Vi hadde kjørt over Østerrike etter å ha feiret Jul i Salzburg, og vi kom i byen under de mest uheldige av vinteren omstendigheter – og Sentral-Europeiske midt på dagen mørke, kalde temperaturer, en bitende vind fra Donau, og ikke-eksisterende parkering, og fullt booket hotell.

Å legge fornærmelse til skade, bare folk er villig til å hjelpe: overeager menn kledd i perioden kostymer skulking rundt og selger billetter til “best of” klassisk musikk. Vi til slutt fant et sted å bo i langt forstedene til byen, i hjemmet til en Østerriksk mann holed opp med verdens største St. Bernard. Men den historien er for en annen tid.

I alle fall, dette var Vest-Europa, men med en øst-utseende. Vårt forhold til Wien: av en god start.

Så i 2002, på et våren helgetur fra Praha, vi kom tilbake til Wien for å besøke Audrey ‘ s mor. Vi stupte inn i markeder, stakk inn i museene. Vi drakk kaffe, vi drakk vin, og vi utviklet en forståelse av hva det betyr for en by å ha godt vann.

Hver av de 10+ ganger vi har besøkt Wien, vi tar sikte på å utforske en annen dimensjon av byen som en måte å komme under overflaten av byens polert utvendig. Dette har tatt oss ikke bare til den store og storslåtte palasser og museer, men også for å funky design butikker, markeder, ubehøvlet heurigers, og mye mer.

Du kan finne ut hvorfor en Wiensk venn fanget inn det slik: “Det Østerrikerne som Tyskerne…men med litt av anarki.”

Hensikten med denne lille guiden: til bruk i Wien, nesten skremmende Østerriksk-ungarske imperiet arkitektur som et bakteppe for å gå litt dypere, og til å hjelpe raskt tak i en by som kan føles litt stiv, selv vanskelig å bli kjent med. Hvis du vet hvor du skal lete, kan du oppleve noe av-guidebok og inimitably Wien.

Wien er Frisk Markeder

Wiens gamle historie med Tyrkerne er lang og stormende, men Wiens slått tilbake den endelige beleiring i 1689. Men, som nyere historie og innvandring ville ha det, Tyrkerne, som nå kaller Wien hjem har satt et uutslettelig kulinariske preg på stedet. En rask spasertur ned noen av byens markeder vil omfatte viser at kjøre videre med tyrkisk-inspirert godbiter – fylt paprika, oliven, kremet sprer seg, flatskjerm brød og baklava.

Vår favoritt av Wien ‘ s markets er Naschmarkt, som har eksistert i nesten 500 år. Vi vanligvis samler et koldtbord for en piknik i en av de nærliggende parker (Karlplatz og Resselpark er ganske fin). Be om prøver for å bedre vite hva du kjøper. Noen leverandører er litt hardhendte, så sørg for å spørre den endelige kostnadene før de hånd over varene.

See also  Bør Reisende Gi til Barn Som Tigger? - siste Travel guide{UPDATED}

På lørdag formiddag, området rett ved siden av Naschmarkt, mat markedet er fylt med en viltvoksende loppemarked (flohmarkt). Du kan finne alt fra antikviteter til vintage elektronikk til å bestemor ‘ s fineste kina. Det er flott sted for folk å se, også.

En Naschmarkt alternativ: Sjekk ut Brunnenmarkt og Yppenplatz, en lav-turist volum alternativ til Naschmarkt, fortsatt med boder (170+) og alle slags ferdige varer verdt gifting, inkludert Staud er skreddersydde for papirstopp og syltetøy glass med lokk har bilder av Wiens berømte kunstnere og severdigheter.

Wien-Kafé Kultur

Den tradisjonelle Wien-kafé ble en gang beskrevet som “en stue utenfor huset.”Wiener kafeer kan vises formelle på overflaten – ansatte er vanligvis formelt kledd, og det er et tradisjonelt preg til møbler – atmosfæren inne er ofte usedvanlig avslappet.

Som en Wiensk vert forklart, “En tradisjonell kafé er åpen for alle. Nesten alle kan ha råd til en kopp kaffe. Denne “inngangsbilletten” lar deg nyte å lese kafé utvalg av aviser og tidsskrifter og opphold hele dagen.”Kafeer ofte har et stort utvalg av lesestoff i alle større språk.

Vi liker også hvordan sivilisert wienerkaffe tjenesten. Kaffe i Wien, nesten uten unntak, vil bli servert sammen med et lite glass musserende vann for huden. Fin. Etter å ha opplevd dette en gang, vil du lurer på hvorfor denne praksisen er ikke standard rundt om i verden.

Vår favoritt tradisjonelle Wien-kafé fra vårt besøk var Café Sperl som dateres fra 1880-årene. Møte sin karismatiske 80-år gamle eieren, Herr Staub, og høre historien om hvordan veggene ble gul og hvorfor han nå velger å ansette kvinner fremfor menn (og nei, det handler ikke om utseende).

Fra hans uttrykk, vi mistenker at dette er bare begynnelsen av historier som han kunne fortelle fra over 40 års erfaring i å administrere sin kafé.

Og forresten, glemte vi å nevne kaken? Det er en annen grunn til å besøke mange, mange Wien kafeer på besøk. Apfelstrudel og Sachertorte, blant andre, er verdt å sjekke ut.

Vår anbefaling: Kafé Sperl på Gumpendorfer Straße 11

Wien Museer

Vi bekjenner at vi er kjent for å unngå museer i byene vi besøker. Men Wien er en by der vi gjør det motsatte: vi skuring utstillinger liste og vi vil gjøre returnere besøk til museer. Ja, Wiens permanente og midlertidige utstillinger er så gode.

Du kan tilbringe dager bare å utforske museer rundt om i MuseumsQuartier, museum og kunst installasjon område som Barokk Østerriksk-ungarske palasser, renovert og ombygginger rom og moderne arkitektur i en enkelt selvstendig plattform for begynnelsen for å utforske Wien historie og dens mange ansikter.

Ikke bare kvaliteten på samlinger beg et besøk, men de bryr seg betalt til skjermen og design gjør også. Noen av våre favoritter museer inkluderer:

Albertina: spesielle utstillinger på dette museet er bare gode; vi elsker sin design, øye og omsorg som de henger og vise stykker. Vi har vært nesten et halvt dusin ganger, og aldri lei av dette museet. Adresse: Albertinaplatz 1, Inngang: €9.50

See also  9 Beste Tingene Å Gjøre I Moncton New Brunswick Den komplette reiseguide {UPDATED}

Kunst Historisches Museum: Den MacDaddy (eller kanskje mer respekt, og grandaddy) av Wiens art museum scene. Ikke bare gjør dette museet har en imponerende permanente samlingen rik på Renessanse og Barokk kunst, men selve museet bygningen i seg selv er oppsiktsvekkende. En annen nødvendig stopp: å spise et stykke kake på Kunst Historiches Museet kafé. Ikke glem å se opp! Adresse: Burgring 5, Opptak: €12

Leopold Museum: Vi foretrakk den permanente samlingen av Østerrikske art (Gustav Klimt, Egon Schiele) til den midlertidige utstillingen her. Så det er verdt et besøk, selv om du ikke er fornøyd med å besøke utstillingene. Ikke bare gjør den permanente utstillingen tar deg gjennom Leopolds’ personlige samling, men innholdet også fortelle historien om den kulturelle og samfunnsmessige endringer som skjer i Wien i første del av det 20. århundre. Adresse: Museumsquartier, Opptak: €11

Kunst Haus Wien: På at skjebnesvangre besøk til Wien i 1998, dette var et område vi aktivt søkt ut. Vi er glad for at vi gjorde, hvis bare fordi det gav oss en anelse om at det var mer å by på enn hva som synes på overflaten. Hundertwasser var en Østerriksk artist som søkte hans kunstneriske og miljømessige idealer til arkitektur. Resultatet er unike, respektløs, fargerike og morsomme — og hele pakken samfunnsmessige utfordringer, design og arkitektonisk forutsetninger og normer. Hundertwasser også designet funky søppel forbrenningsovn i utkanten av byen. Den Hundertwasser-Museet kafé og museumsbutikk er også verdt et besøk, igjen, hvis bare for design alene. Adresse: Untere Weißgerberstraße 13, Inngang: Kr 9

Heurigers: En Wiensk Vin Opplevelse

Heurigers er familie vin taverna restauranter. Selv om de er plassert på kanten av byen, i nærheten av vingårder, og de er en Wiensk institusjon. “Heurigers er der livet skjer — der hvor folk kommer sammen, hvor de split, der familier vokse opp,” en Wiensk vinmakeren forklarte en gang til oss.

Ikke bare er heurigers stor for å spise masse mettende Østerriksk mat (tror schnitzel, store biter av kjøtt, hauger av asparges), men de er gode for folk å se, spesielt på helg ettermiddager når lokale familier og venner.

Og ja, Wiener-viner kan være ganske god. Når været er varmt, Østerrikere drikke g’spritzters (en spritzer til deg og meg), som vanligvis består av en ung hvit vin (som en Gruner Veltliner) blandet med glitrende vann. Dette høres kanskje grunn til å mistenke vin puristene, men det er über forfriskende på en varm dag.

Våre heuriger anbefaling: Hvis du leter etter noe litt mindre trafikkert av tour grupper og turister, ta en tur til Stammersdorf-området i Wien til Kristus Vingård og Heuriger og Wienenger Vingård og Heuriger. Begge er familiedrevet, og har veldig fine viner.

Ja, Wiener-viner. Ja, vingårder i byens grenser. Du vil tenke annerledes om Viennese viner etter dette. Og vi vil skrive mer om Viennese viner i en egen del.

See also  Kirgisistan Eksperimentell Reise Guide: 27 Erfaringer for å Komme i Gang - siste Travel guide

Hvis du ikke har mye tid, eller du ønsker å besøke en heuriger nærmere byen, hopp på trikk og hodet til Grinzing. Området er gøy, men forventer større folkemengder og mulig turbusser.

Wien Klassisk Musikk og Opera

Vi lærte en lekse når vi først besøkte Wien i 1998: hvis du ønsker en kvalitet klassisk musikk opplevelse holde seg borte fra folk i perioden kostymer selge hva som best kan beskrives som “høy-hastighet, best of” – konserter.

Hvis du derimot er en klassisk musikk eller opera buff, planlegge og kjøpe billetter online på forhånd fra statsstøttede institusjoner som statsoperaen i Wien eller Wien-Filharmonien. Her er flere alternativer for kvalitet musikk hendelser i Wien.

Hvis du bestemmer deg for i siste liten, og som du ønsker å se en konsert i Wien, fortvil ikke. Du kan kjøpe rabatterte siste liten-billetter i Wien turistkontoret på Albertinaplatz mellom 2:00-5:00 på dagen for konserten.

Vår anbefaling: Hvis du liker opera, men finner at Vienna State Opera billetter vil bust budsjettet, kan du prøve å delta på søndag morgen forestillinger på Augustiner Kirke kl 11:00 i stedet. Hver søndag, profesjonelle operasangere utføre en masse med en fullt orkester. Du kan sjekke Augistiner Kirken timeplan til å se masse som er blitt utført i løpet av ditt besøk. Det er vel verdt et besøk selv om du vanligvis ikke går i kirken. Adresse: Augustinerstraße 3

Wien Julemarkeder

Vi ble slått med Østerrikske julemarkeder på vårt første besøk i 1998 og har besøkt Wien flere ganger siden rundt Juletider. Wien absolutt ikke skimp når det kommer til sin ferie markeder – det er hendelser og markeder over hele byen for hele måneden i advent. Det høres helt klisjé, men lukten av gluhwein (krydret vin), ristede kastanjer, og stekt pølse virkelig fyller luften. Vi elsker det.

Vår anbefaling: Selv om det er den største og mest turistvennlige, den viktigste Christmas market (Wiener Christkindlmarkt) på Rathausplatz er fortsatt stedet å starte. Mindre og mer spesialiserte markeder, inkludert barne-og håndlagede produkter markeder, er også spredt over hele byen. Den MuseumQuartier (MQ) vanligvis transformerer sine gårdsplassen til en skøytebane, og har en full oversikt over aktiviteter for barn og voksne.

Wien Hotellet Anbefaling

Hotel Das Tyrol: Under de fleste av våre besøk i Wien, vi bodde hos venner eller familie. Men, i løpet av vårt siste besøk, Wien tourism board vertet oss her, og vi ble imponert. Mens rommene er ikke store, beliggenheten er utmerket, og rommene er rik på dekor, og har en rekke fine tingene som myke badekåper. Bygningen går en morsom og sære kunstneriske tema gjennom sitt rom og fellesarealer, som i du vil aldri vite hva slags skulptur og maleri som du kan finne. Frokost buffet, men er det virkelig blåser sinn. En fin lyse rom med et stort og fantastisk spredt som kan la deg dvelende for timer. Adresse: Ligger i nærheten MuseumsQuartier på Mariahilfer Strasse 15

Leave a comment